Ένα κάμπινγκ με όσο το δυνατόν λιγότερα πλαστικά!

Ιούλ 20, 2021 28o Camping - 2021

by Camping YRE


Στο φετινό 28ο camping YRE antinazi zone κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να μειώσουμε τα πλαστικά μιας χρήσης που αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο πλανήτης.
Για το σκοπό αυτό:

  • Σας προτρέπουμε να φέρετε μαζί σας σκεύη πολλαπλών χρήσεων (παγούρι, σκεύη φαγητού κλπ) και να χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν λιγότερα πλαστικά μπορείτε.
  • Για όσους δεν μπορούν για οποιοδήποτε λόγο στο κάμπινγκ θα υπάρχουν μεταλλικά πιάτα, πιρούνια και κούπες σε προσιτή τιμή και εφόσον κάποιος/α τα επιστρέψει στο τέλος του κάμπινγκ θα παίρνει πίσω το αντίτιμο
  • Θα επιδιώξουμε πιο συστηματική χωριστή συλλογή και ανακύκλωση για τα αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών, μπύρας κλπ όπως και για άλλα ανακυκλώσιμα υλικά
    Το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης είναι τεράστιο. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι μικροπλαστικά έχουν βρεθεί κοντά στη κορυφή του Έβερεστ αλλά και στη τάφρο των Μαριανών, το βαθύτερο σημείο στο κόσμο!
    Βέβαια, η πλαστική ρύπανση δεν θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά όσο συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη παραγωγή πλαστικών από ένα σύστημα που κοιτά μόνο το ιδιωτικό κέρδος. Όμως ο συλλογικός αγώνας που είναι απαραίτητος για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό θεωρούμε ότι πρέπει να συνδυάζεται με την ανάλογη προσωπική στάση του καθενός και της καθεμιάς μας.

ΕΛΑ Σ' ΕΠΑΦΗ


Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη διοργάνωση του camping ή αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τη δράση της YRE και του Antinazi Zone, έλα σ' επαφή μαζί μας με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

6976436302
2102283018
6977646995
2310540432

Email


antinazi.yre@gmail.com