Παραδοσιακό-κρητικό γλέντι με το σχήμα Αμόντε στο 29ο κάμπινγκ Antinazi Zone-YRE

Ιούν 24, 2022 29o Camping – 2022

by Camping YRE

Συναυλία με τραγούδια και σκοπούς από τη δισκογραφία του Χαρίλαου Πιπεράκη στο 29ο κάμπινγκ Antinazi Zone – YRE, την Τετάρτη 3 Αυγούστου.

Από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, ένας τεράστιος αριθμός Κρητών, μεταξύ των οποίων και ο Χαρίλαος, ξενιτεύτηκαν στην Αμερική. Εκεί συνάντησαν μετανάστες από όλη την Ελλάδα αλλά και από κάθε γωνιά του κόσμου, οι οποίοι είχαν βρεθεί στη γη της επαγγελίας αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Στις περισσότερες όμως περιπτώσεις οι μετανάστες αυτοί αντιμετώπισαν πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, γεγονός που αρκετά συχνά τους εξωθούσε στο κοινωνικό περιθώριο. Σήμερα, 100 και πλέον χρόνια μετά, τα πράγματα επί της ουσίας δεν έχουν αλλάξει και υπάρχει μάλιστα η αίσθηση ότι βιώνουμε παρόμοιες καταστάσεις.

Αμόντε λοιπόν, δηλαδή στα βουνά! Είναι μια ιταλική ιδιωματική έκφραση που σημαίνει την υπερβολική ατυχία και χρησιμοποιείται μεταφορικά στους χαρτοπαικτικούς κύκλους για να εκφράσει την πρόθεση των παιχτών να μοιραστεί εκ νέου το φύλλο όταν η κατάσταση μοιάζει αδιέξοδη, ώστε να ξεκινήσει η παρτίδα από την αρχή με νέες συνθήκες και νέα δεδομένα.

Μετά τη συναυλία, θα ακολουθήσει γλέντι με παραδοσιακές μουσικές από την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου.

Το σχήμα αμόντε αποτελούν οι:

  • Κωστής Κυριτσάκης – λύρες
  • Ιάκωβος Μωυσιάδης – λαύτα, μπουλγαρί
  • Στάθης Παρασκευόπουλος – κρουστά

ΕΛΑ Σ' ΕΠΑΦΗ


Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη διοργάνωση του camping ή αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τη δράση της YRE και του Antinazi Zone, έλα σ' επαφή μαζί μας με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

6976436302
2102283018
6977646995
2310540432

Email


antinazi.yre@gmail.com