Εργαστήρι γυναικείας αυτοάμυνας- και όχι μόνο-στο 27ο Camping antinazi zone – YRE!

Ιούλ 3, 2020 27ο Camping - 2020

by Camping YRE

Για μία ακόμα χρονιά, διοργανώνουμε εργαστήριο με μαθήματα αυτοάμυνας στο camping μας!
Η προηγούμενη περίοδος, σημαδεύτηκε από τη δίκη για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη, μίας υπόθεσης που αποκάλυψε με τον πιο ωμό τρόπο πως το να λες «Όχι» μπορεί να σου στερήσει ακόμα και την ίδια σου τη ζωή.


Ζήσαμε επίσης την περίοδο της καραντίνας που ανάγκασε πολλές γυναίκες να μείνουν για μέρες κλεισμένες στο σπίτι με τον κακοποιητικό σύντροφό τους, που είχε σαν αποτέλεσμα και την αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας αλλά και το «ξεγύμνωμα» της αστυνομίας και του κράτους για την αδιαφορία τους για τα θύματα βίας.
Και πριν την καραντίνα όμως, αυτός ο κόσμος για πολλές γυναίκες, ΛΟΑΤ+ άτομα κλπ δεν ήταν ασφαλής. Από την παρενόχληση στον δρόμο, στο σπίτι, τα ΜΜΜ και τη δουλειά, μέχρι περιστατικά επιθέσεων και βίας, οι δρόμοι που κυκλοφορούμε δεν είναι ποτέ απόλυτα ασφαλείς.
Στόχος λοιπόν των μαθημάτων είναι να μάθουμε να υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας και να προστατευόμαστε σε περίπτωση που δεχτούμε επίθεση. Παράλληλα όμως θέλουμε να σπάσουμε τον φόβο, να κυκλοφορούμε περισσότερο ελεύθερες στις πόλεις και τις γειτονιές μας. Και τελικά, μέσα από τα μαθήματα να νιώσουμε λιγότερο μόνες και μόνοι, κομμάτια μίας ομάδας που αναγνωρίζει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα και οραματίζεται έναν κόσμο πιο όμορφο για όλες και για όλους μας!


Τα μαθήματα θα γίνουν από τους Γιώργο Ταγτελενίδη και Tamazi Chkareuli και θα περιλαμβάνουν πυγμαχικές τεχνικές (streetboxing) με στόχο την αντιμετώπιση βίαιων περιστατικών και επιθέσεων.
Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, αποφεύγοντας όσο μπορούμε τις ασκήσεις που προϋποθέτουν σωματική επαφή, προσπαθώντας να κάνουμε «μόνιμα» και όχι συνεχώς εναλλασσόμενα ζεύγη, απολυμαίνοντας συχνά τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιούμε κλπ.
Σας περιμένουμε όλες και όλους!

Gepostet von Μαχητικές και Ελεύθερες am Freitag, 31. Januar 2020

ΕΛΑ Σ' ΕΠΑΦΗ


Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη διοργάνωση του camping ή αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τη δράση της YRE και του Antinazi Zone, έλα σ' επαφή μαζί μας με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

6976436302
2102283018
6977646995
2310540432

Email


antinazi.yre@gmail.com